Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie dit keer om nieuwe maatregelen aan te kondigen. Het werd dus weer even spannend voor de kinderen in Nederland, Sinterklaas en de Pieten. Maar gelukkig vertelde Demissionair Minister Mark Rutte dat de nationale intocht welke voor zaterdag 13 november gepland stond gewoon door mocht gaan. Maar wat betekend die uitspraak voor de intocht in Heemskerk, dat vroeg de Stichting Sinterklaas Heemskerk zich af.

Of de intocht in Heemskerk door mocht gaan hing af van de stelling welke er door de Veiligheidsregio Kennemerland en de Gemeente Heemskerk werd ingenomen. Dus nog 1 nachtje in spanning voor iedereen in Heemskerk. Gelukkig kwam er op zaterdag ochtend de verlossing. In het overleg tussen Veiligheidsregio Kennemerland en de Gemeente Heemskerk is er besloten dat de intocht zoals deze door de Stichting Sinterklaas Heemskerk is voorgesteld doorgang mag vinden.

Dit betekend dat de intocht doorgaat op de manier zoals we al eerder hebben gedeeld, namelijk alleen een optocht en geen defilé. Helaas zullen de paarden dit jaar ook geen deel uitmaken van de optocht, vanwege de corona zijn de paarden niet meer gewend aan veel mensen wij kiezen dus voor veiligheid en hebben besloten Ozosnel en zijn paardenvriendjes niet mee te nemen. Daarnaast is er nog een andere wijziging namelijk tijdens de optocht zal de stoet een aantal malen stil staan om de kinderen meer tijd te geven om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen.

Voor alle informatie bekijk de evenement pagina en misschien tot morgen.